• Bericht gepubliceerd op:11 juni 2021

Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Voor mijn eindpresentatie van het Mastertraject Toekomstdenken heb ik een boekje gemaakt met de titel BEING FREE |(UN)FREE BEINGS.

Na een uitgebreid verdiepingsprogramma en tentoonstellingen in Drenthe en Overijssel zijn 19 kunstenaars geselecteerd om een half jaar lang masterclasses te volgen bij 10 boegbeelden.

Toekomstdenken is een project van Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte in samenwerking met CBK Emmen. Het project bestaat uit: exposities, masterclasses, inspiratiedagen, verdiepingsdagen en een symposium.

Het bos werd tevens expositieplek voor de leren boommaskers, die door wind en weer worden aangetast en veranderden met de tijd. Intrigerende werken die ik in diverse stadia heb laten fotograferen en op groot formaat heb laten printen.

In dit unieke boekje vindt u een selectie van mijn recente werk: BEING FREE | (UN)FREE BEINGS. Dagelijks gemaakte teksten en kleine tekeningen over mijn leven en werk op de boerderij in mijn woonplaats Haaksbergen (OV).

Het zijn intieme en tevens krachtige werken gemaakt van diverse materialen. De werken zijn geïnspireerd door de gedomesticeerde dieren op de boerderij, maar ook door de in het wild levende dieren in het omringende bos.

De handgemaakte boekjes zijn een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks.

Het laatste boekje is voor degene die zich als eerste aanmeldt via info@joycevanheek.nl: wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Ik stuur de gelukkige dit unieke boekje dan kosteloos toe.

Toekomstdenken wordt mede mogelijk door financiële ondersteuning van provincie Drenthe, provincie Overijssel, VSB fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.