• Bericht gepubliceerd op:11 juni 2021

Toekomstdenken eindpresentatie

Boegbeeld (Mentor) SUSANNE MARIA WOLF: Na twee masterclasses verving Joyce het woord worstelen door `spelen’ om aan te geven waar ze mee bezig was! Er begon een interessant persoonlijk werkproces op gang te komen.

Eindpresentatie:
Het is een verzorgde weloverwogen expositie die bestaat uit een serie werken die één krachtig geheel vormen. Het werk roept vragen op en zet aan tot denken. De presentatie is professioneel en het zelfgemaakte boekje is een waardevolle toevoeging.

Er is heel hard gewerkt, heel veel geëxperimenteerd en veel onderzoek verricht. Joyce heeft heel wat grenzen verlegd! Grenzen in de vorm van diversiteit van materiaal en techniek. Ook op het persoonlijke vlak heeft zij haar grenzen behoorlijk opgerekt.

Wat Joyce voornamelijk duidelijk wil maken met haar werk voor het thema TOEKOMSTDENKEN is de complexiteit van de veehouderij in Nederland wanneer deze bewust ervaren wordt. Hoe ga je om met het houden van nutsdieren? Haar eigen ervaringen op dit gebied wil ze met anderen delen om hierdoor een bewustzijn te creëren waarin er meer respect is naar het dier toe.

De opgebouwde tentoonstelling Toekomstdenken in CBK Rensenpark was helaas niet toegankelijk voor publiek vanwege de maatregelen rondom corona. Kijk mee voor digitale rondleiding die het Centrum Beeldende Kunst gemaakt heeft van deze groepsexpositie.

Toekomstdenken is een project van Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte in samenwerking met CBK Emmen. Het project bestaat uit exposities, masterclasses, inspiratiedagen, verdiepingsdagen en een symposium.

Toekomstdenken wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van provincie Drenthe, provincie Overijssel, VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.