Eindpresentatie Toekomstdenken

Boegbeeld (Mentor) SUSANNE MARIA WOLF: Na twee masterclasses verving Joyce het woord worstelen door `spelen’ om aan te geven waar ze mee bezig was! Er begon een interessant persoonlijk werkproces op gang te komen.

Eindpresentatie:
Het is een verzorgde weloverwogen expositie die bestaat uit een serie werken die één krachtig geheel vormen. Het werk roept vragen op en zet aan tot denken. De presentatie is professioneel en het zelfgemaakte boekje is een waardevolle toevoeging.

Er is heel hard gewerkt, heel veel geëxperimenteerd en veel onderzoek verricht. Joyce heeft heel wat grenzen verlegd! Grenzen in de vorm van diversiteit van materiaal en techniek. Ook op het persoonlijke vlak heeft zij haar grenzen behoorlijk opgerekt.

Wat Joyce voornamelijk duidelijk wil maken met haar werk voor het thema TOEKOMSTDENKEN is de complexiteit van de veehouderij in Nederland wanneer deze bewust ervaren wordt. Hoe ga je om met het houden van nutsdieren? Haar eigen ervaringen op dit gebied wil ze met anderen delen om hierdoor een bewustzijn te creëren waarin er meer respect is naar het dier toe.

Naast haar ruimtelijke werk en tekeningen heeft Joyce ook een film gemaakt die boeit en vragen oproept.
kijk meer

5 Journals

In de vorm van tekendagboeken maakte Joyce dagelijks teksten en kleine tekeningen over haar leven en werk op de boerderij in haar woonplaats Haaksbergen. Het zijn intieme en tevens krachtige werken in diverse materialen geïnspireerd door de gedomesticeerde dieren op de boerderij, maar ook door de in het wild levende dieren in het omringende bos.
kijk meer

MANGLE [verminken],2021

Haar (ethische) experimenten met dierenhuid vormden de basis voor haar kwetsbare en tevens krachtige serie ‘wilde dieren’.

kijk meer

De opgebouwde tentoonstelling Toekomstdenken in CBK Rensenpark was helaas niet toegankelijk voor publiek vanwege de maatregelen rondom corona. Kijk mee voor digitale rondleiding die het Centrum Beeldende Kunst gemaakt heeft van deze groepsexpositie.
kijk zelf mee

Voortdurend existeren

Het bos werd tevens expositieplek voor haar boommaskers, die door wind en weer aangetast werden en veranderden met de tijd. Intrigerende werken die zij in diverse stadia heeft laten fotograferen en op groot formaat laten printen. VOORTDUREND EXISTEREN, voor online tijdschrift Mister Motley schreef Petros Panagiotis Orfanos over hoe Joyce en 3 kunstenaars zich verhouden tot hergebruik van materiaal.
lees meer

Toekomstdenken is een project van Stichting Kunst & Cultuur en Stichting Beeldruimte in samenwerking met CBK Emmen. Het project bestaat uit exposities, masterclasses, inspiratiedagen, verdiepingsdagen en een symposium.
Toekomstdenken wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van provincie Drenthe, provincie Overijssel, VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel.