Art in Slow Motion

Het bungelt, trilt, wiebelt en beweegt in de wind, een vreemde verschijning zwerft door de grensstreek.

Een internationaal kunstproject van Joyce van Heek en Franz Greife www.franzgreife.de

De Kunstenaars wonen en werken in het grensgebied van Nederland en Duitsland. In de Zomer van 2019 hebben ze een mobiele sculptuur gemaakt in hun ateliers in Enschede en Osnabruck. De sculpture is opgebouwd uit hazelnotenhout en huiden van wilde dieren uit onze regio. De kunstenaars kiezen voor de aardse materialen die de mens al duizenden jaren vergezellen.

ART IN SLOW MOTION is een taNDem-project over het onderwerp: Energie – wat drijft ons? Want wat geeft ons kracht?  Hoe kun je in de huidige snelle, moderne tijd met behulp van de natuur en de dieren je oerbrein herwaarderen en inzetten om jezelf te activeren. Dit sculptuur maakt de nauwe relatie en frictie tussen mens, dier en natuur beleefbaar.

Herfst 2019 trokken de kunstenaars lopend met hun mobiele sculpture door het grensgebied om in een langzaam tempo de nationale grenzen te ervaren. Ook onderzochten zij op die manier hun eigen drijfveren en die van de lokale bevolking.

ART IN SLOW MOTION wordt uitgevoerd in het kader van taNDem, een grensoverschrijdend kunst en cultuurproject van de EUREGIO en ondersteund door INTERREG taNDem – www.tandemkunst.eu

Ga naar Portfolio Art in Slow Motion

Art in Slow Motion - Joyce van Heek en Franz Greife