• »
  • »
  • Nominatie Artoverijssel 2016

Nominatie Artoverijssel 2016


Artoverijssel.jpg

12 Mar 2016


Expositie Artoverijssel in Museum Het Palthe-Huis 12 maart t/m 17 april 2016 

Zaterdag 12 maart j.l. is de opening verricht door Mevrouw Ank Bijleveld- Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. 

Iedere twee jaar wordt een nieuwe groep talentvolle Overijsselse kunstenaars gepresenteerd op www.artoverijssel.nl. Kunstenaars die in 2014 werden geselecteerd nomineerden op hun beurt een nieuwe groep kunstenaars wiens werk in 2016 op Artoverijssel wordt getoond. ArtEZ hogeschool voor de kunsten Zwolle en Enschede vulden deze selectie aan met recent afgestudeerde favorieten. Om niet alleen een digitaal platform te zijn voor Overijsselse kunst organiseert Artoverijssel een expositie van deze nieuwste selectie kunstenaars in Museum Het Palthe-Huis. Aan deze expositie wordt per kunstenaar de motivatietekst toegevoegd waarmee hij of zij werd genomineerd. De diversiteit van de kunstwerken is groot en nodigt uit tot gesprek, discussie en reflectie.

www.artoverijssel.nl kwam tot stand in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en werd als cadeau in 2011 aangeboden aan haar scheidend voorzitter, de heer mr. G.J. Jansen, oud Commissaris van de Koningin in Overijssel.

Kunstenaars Artoverijssel 2016: Aalt van de Glind, Anika Franke, Busra Karayavuz, Dewi Hoppe, Diana Huijts, Dieke Venema, Elen Smits, Emmy Bergsma, Esther de Vries, Fikret Devedzic, Gunter Gruben, Helena Hoogenraad, Henk Heideveld, Isabelle Renate la Poutré, Jan Bilitewski, Jeannette Knigge, Jenny de Groot, Jeroen Molenaar, Jesse Strikwerda, Johan van der Veen, Joke van Vliet, Joyce van Heek, Judith Schepers, Lambert Oostrum, Margot Olde Loohuis, Menno Dimitri Ouderkerk, Miriam van Weeghel, Nono Groenen, Peter Kortleve, Pim Trooster, Rob von Piekartz, Rudi Bastiaans, Sanne van der Velde, Sari Piek, Sjan Top, Steef Wildenbeest, Sven Nijhuis, Tessa Lieffering, Wailet Versteeg, Wiebe Bloemena, Willemieke van den Brink.

Openingstijden: 

Dinsd.-vrijd. 12. 00 uur tot 17.00 uur; weekend 14.00 uur tot 17.00 uur

Adres Museum Palthehuis: Marktstraat 13 7571 ED Oldenzaal, www. palthehuis.nl

Deze expositie werd mede mogelijk gemaakt door: 

Prins Bernhard Cultuur Fonds Overijssel 

Vrienden van “Het Palthe-Huis” 

Gelderman Stichting 

Lions Boca Oldenzaal 

Lionsfonds Oldenzaal